aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

17.9.03

 

Liikkeitä

Viihdytin lauantaina itseäni tekemällä yhteensä yli 800 vatsalihasliikettä (istumaannousua), suurimman osan niistä aamulla neljänä erillisenä sarjana. Meissä useimmissa lienee sen verran autistia, että itsensä keinuttelu edestakaisin tuntuu välillä ihan mukavalta. Jos kärsivällisyyttä riittäisi, liikkeiden määrää voisi kasvattaa tuosta vielä huomattavasti, kuntonihan on kohoamassa.

Suoritusta helpotti se, että nautin edellisenä iltana Markku Jantusen seurassa annoksen laatuviskiä. Mielestäni oikea tapa käyttää alkoholia on nauttia sitä ihan pieni määrä lepopäivää edeltävänä iltana, siten että olo on seuraavana päivänä juuri sen verran rentoutunut, jotta on mukava tehdä mitä huvittaa, vaikkapa keskittyä tuollaiseen käpertymisliikuntaan ilman turhaa kireyttä, ilman päänsärkyä, ilman terveydellä leikkimistä. Toisaalta olen harkinnut siirtymistä askeettisempaan elämäntapaan vapautuakseni kertakaikkisesti turhista taloudellisista huolista ja saadakseni anaaliset tarpeeni paremmin tyydytetyiksi, ja tällaiseen ei kuvaamani kaltainen alkoholin viihdekäyttö sovi (lääkkeellinen käyttö tulee kyseeseen vasta vanhempana), olkoonkin, että viina on ollut taloudessani tähänkin asti todella mitätön menoerä. Sosiaaliset estotkin voitan parhaiten muilla konsteilla, kunhan vain muistan hankkiutua sosiaalisiin tilanteisiin. Sallisin kyllä itselleni alkoholin nauttimisen sellaisiin vastakkaisen sukupuoleen liittyvissä yhteyksissä, joissa juomasta kieltäytyminen latistaisi tunnelmaa turhanpäiten - eli jos ryhtyisin naistenmieheksi, kulutukseni varmasti kasvaisi...

(Sosiaalisista tilanteista puheen ollen: vähitellen alkaa tehdä mieli tavata muita bloginpitäjiä kasvokkain. Taannoinen Helsingin bloggaajatapaaminen vierailevine tähtineen ei tuntunut juuri siinä tilanteessa minun jutultani: ennakolta ilmoittautuneiden listan mukaan vähän ehkä turhan uusmediahenkistä sakkia, Janne Toivoniemi [SchizoBlog] ainoana tutuhkona naamana paikalla.)

Mainittuna iltana Jantunen kertoi allekirjoittaneelle ja runoilija Nummelalle, että mieluummin hän harjoittaisi ammatissaan fyysisiä rutiiniliikkeitä kuin sellaisia mielenliikkeitä, joiden ainoa merkitys itselle on se, että ne tuovat leivän pöytään. Kroppansa myy aina auliimmin kuin päänsä.

Harmittelen sitä, etten harrastanut nuorempana säännöllistä kuntoilua. Sen edut ovat moninaiset ja ilmeiset. Toisaalta luulen, että liikunta on minulle puhtaampi ilon lähde kuin sellaiselle, jolle urheilu on nuorena muodostunut identiteetin tärkeäksi tukipilariksi. Minulle liikunnalla on samanlainen merkitys kuin hyvällä keskustelulla: se tukee egoa ripustamatta sitä jonkin erityisen sosiaalisen identiteetin hirsipuuhun. Liikunta on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Sorsamatti valittaa olevansa kuntosalin huonokuntoisin. Eipä ollut omakaan tilanteeni kehuttava vielä vuoden alussa, mutta nyt olen sen verran vahvistunut henkisesti ja fyysisesti, etten mielestäni näytä mitenkään koomiselta vaikkapa erään blondisprintterin rinnalla, joka ilmestyi toissa iltana paikalle seurueineen. Kyseisen nuorenmiehen habitus on omalla tavallaan koominen. Miltäköhän saippuasarjavalmennuskurssilta on esiintymistaito hankittu?

Muutoin kotosalillani ei näy nimiurheilijoita eikä myöskään bodareita, mikä on hyvä. Neitipaikasta on kyse: pääpaino on laitteissa, ei tankojen päissä. Silti henkilökohtaisesti toivoisin enemmän kauniita naisia punttisalin puolelle; heikäläisethän käyvät enimmäkseen harrastamassa ryhmäliikuntaa kuntoführereiden (Markun ilmaisu) johdolla.


Comments: Lähetä kommentti