aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

22.10.03

 

Vastaus Höglundille

On sanottava jotain, sillä sanojani vääristeltiin, uuteen uskoon pantiin. En tosin ihmettele sitä: ajattelenhan sekavasti. Mutta tavassa, jolla Panu Höglund (14.10.) ylidramatisoi nettisuhteistaan esittämäni kommentit, on jotain oireellista.

Panu hyvä,
vakuutat kovasti hallitsevasi fantasian ja todellisuuden välisen eron. Hallitsethan sinä, ainakin periaatteessa, mutta siirtymä teoriasta käytäntöön näyttää tuottavan sinulle toistuvasti tuskaa; enkä sitä paitsi todellakaan tahdo ajatella, että hallitset naisia, joille kirjoitat, nukkeinasi, vaan oletan, että sinä tarjoat heille viihdykettä (mikä tosin jossain mielessä - kuten kenties Sorsamatin (14.10.) - on jo sinällään marioneteilla leikkimistä). Miksei nainen sellaisesta nauttisi tai sellaista etsisikin, ihan "itsenäisenä toimijana", jos se on hyvää tai kohdalle sattuvaa?

Pystyt antamaan tuttavuuksillesi paljon sanojen ja sitä myöten myös mielikuvien tasolla. Mutta kun lähestyt heitä fyysisenä itsenäsi, toisenlaiset säännöt astuvat voimaan, väistämättä, ja tämän tiedostaminen voi saada toisen perääntymään jo ennen kuin olet lähestynyt. Sukupuoliolentona ihminen ei voi irrota ruumiista. Verbaalinen läsnäolo on vain verbaalista läsnäoloa, eikä siihen perustuva laskelmointi sen paremmin kuin siihen perustuvat tunteet voi tuottaa kuin hyvin karkeita ja epävarmoja ennusteita.

Tuskin tunnen ihmistä, jonka suuntautuminen todellisuuteen olisi puhtaammin kielellinen kuin sinun. Minusta sinä selvästi yliarvioit symbolisten kommunikaatiovälineiden tehokkuutta kompensaatiovälineinä. Olet niin ylpeä intellektuaalisista ja verbaalisista taidoistasi että de facto halveksit muita sosiaalisuuden ulottuvuuksia kaihtaen niitä mielestäni liikaa ja tarpeettomasti. Munkkilupaukset purevat naisiin huonosti, eikä uhma ole kovin uskottava tunnetila, kuten toivottavasti ymmärrät.

Teot, joilla tässä elämäntilanteessasi pystyt parhaiten puolustamaan arvokkuuttasi, eivät ole puheakteja (eivätkä sukupuoli-). Jos toivot hienotunteisuutta, vältä seksipitoisia kirjeitä naiselle, jonka kanssa et ole kuherrellut elävässä elämässä. Niin minä sinuna tekisin.

Kun olet tällä tavoin jäänyt sanojen vangiksi, niin vilpitön ehdotukseni on, että purkaisit pettymyksiä kuntosalilla kuin oikeat vangit. Voisit kenties huomata, että jotain alkaa tapahtua, jotain, mikä ei ole sanoilla korvattavissa. Tuota sinun kannattaisi kokeilla juuri siksi, että se on niin yksinkertaista ja niin epä-älyllistä. Kehittääksesi suhdettasi naisiin sinun täytyy tavalla tai toisella saada sisäinen (ihme)lapsesi kuriin, ja tuollaiset jutut ovat siinä avuksi.


Comments: Lähetä kommentti