aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

10.1.04

 

Alustava suositus

Laurin päiväkirja elää vahvaa kautta. Lukekaa sitä ja oppikaa, millä tavoin aito hyvä käytös eroaa ylimielisestä (anti)häiriköinnistä.

Olen vähitellen kyllästynyt kaikenlaisiin vihamielisiin, vihjaileviin, tärkeileviin, ennakkoluuloisiin ja pseudorationaalisiin blogeihin, joita kohtaan olen tuntenut outoa vetoa ja joihin on hirveän vaikea olla kuulumatta. Haluan myös vihjata, että isoksi blogipersoonaksi tulemisen tehokkain ainesosa on tekstistä välittyvä jollain tapaa tolkuton ylemmyydentunto, joka synnyttää toisaalta todennäköisesti vaistomaista johtajan palvontaa heikossa yleisössä mutta toisaalta tyypillisesti myös kognitiivista dissonanssia, joka laukaisee hämmennyksen, huvittuneisuuden, turhautuneisuuden ja säälin tapaisia tunteita ja tuottaa siten human interest -lisäarvoa. Tiedemies puhui taannoin nähdäkseni samasta asiasta, vaikka minusta tämä heitto on huti: "Näytelmä, jossa kaikki yrittävät olla päähenkilöitä, on huono."

Tunnen sympatiaa useimpia bloginpitäjiä kohtaan, enkä ole erityisen valmis haukkumaan kenenkään mielipiteitä esimerkiksi poroporvarillisiksi, vaikka tuollainen määre monesti mielessä väikähtääkin, sillä ei minulla mitään pikkuporvaristoa (keitä siihen nykyään pitäisi sitten lukea, p/k-yrittäjiä, itsenäisiä ammatinharjoittajia, toimihenkilöitäkin kenties...) vastaan ole. Mutta tunnen tuhlanneeni aikaani asioihin ja karaktääreihin, joista pitäisi vain päästä yli nopeammin ja varmemmin.


Comments: Lähetä kommentti