aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

24.1.04

 

Blogin toimittamisesta Bloggerilla

Bloggerin käyttäjä hyötyy monin tavoin tekstin automaattisesta tallentumisesta esikatselutilaan siirryttäessä. Kirjoittamaansa ei kaikissa tapauksissa kannata julkaista heti. Ennen muuta vanhoja merkintöjään korjailevan on hyvä toimia juuri tällä tavalla haamupäivitysten välttämiseksi: Tallentuneet korjaukset astuvat voimaan samalla kun julkaisee seuraavan merkinnän, johon voi liittää raportin tehdyistä muutoksista - ja niiden syistä, sillä vanhojen merkintöjen muuntelu ilman hyviä perusteita ei ole suotavaa! Siitä, että on korjaillut kirjoitusvirheitä, ei kohtuuden nimissä tarvinne erikseen mainita.

Kun sivukokonaisuutta tulee ajatelleeksi, niin turhaa kuin se onkin, on havainnollisempaa nähdä tekstiluonnoksensa blogin jatkeena kuin tekstinkäsittelyohjelmassa pienenä alkuna saati esim. Macin muistilappujen luovana kaaoksena. Tekstin kiinnittäminen lopulliselle paikalleen pinon päällimmäiseksi toimii ainakin omalla kohdallani tärkeänä muistutuksena: bloggaaminen ei enää toimi mielen järjestämisenä, jos se alkaa alistua ikuisuusprojekteille tiukan aikajärjestyksen sijaan.

En pidä Bloggerin Draft-toiminnosta. Se irrottaa merkinnän jatkumosta ja näyttää ainakin tällä hetkellä sotkevan skandit. Mutta kun keskeneräisen tekstin kanssa taiteillessa välillä vaihtaa statukseksi draft, niin kellonaika päivittyy. Muutoin kelloa on siirrettavä eteenpäin manuaalisesti.


Comments: Lähetä kommentti