aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

28.1.04

 

Kansan valistus

Takana uneton yö, epätyypillinen minulle. Vielä ehtii nukkua hieman.

Näin Skitso-Jannen aamu-TV:ssä. Hyväntuulisten toimittajien ja vieraiden ansiosta blogaus näyttäytyi positiivisena ilmiönä. Asiantuntijavieras Anna Makkosen tuella se nähtiin ensisijaisesti kirjoittamisena, mikä on viisas tapa lähestyä teemaa. (Kiitos maalaiselle Makkosen nimen muistiin merkitsemisestä. Näin hän sai minut vielä editoimaan tätä aamuraporttiani ja siirtämään nukkumaanmenoa; itse olen turhan leväperäinen, mitä tulee henkilöiden nimiin.)

Toki on niin, että bloggaaja joutuu miettimään omaa ilmaisutapaansa ja henkilökohtaisen suhdetta julkiseen, mutta onhan jo aikakin: Internetin myötä kansalaisten itseilmaisu on saamassa uusia, vapaampia muotoja, jotka nakertavat keskitettyjen tiedotusvälineiden valtaa. Kansalaisten viestejä kansalaisten välinein!

Se, että minulla kuten monella muulla on taipumus mieltää blog(g)aaminen jotenkin epäilyttäväksi, on tarkemmin ajatellen pieni kulttuuriskandaali. Parempi on juhlia yksilöiden ja kollektiivien omia pikku nettisarkoja uuden valistuksen aamunkoittona.

Kenties web-kirjoittelijuus on merkki uudesta poliittisesta ja älyllisestä elämästä. Siksi tahdon nahdä mahdollisimman monen ilmaisevan mielipiteensä omalla nimellään. Verkkoparanoialle ei pidä antaa tilaa.


Comments: Lähetä kommentti