aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

25.1.04

 

Nyt taas

Teksti katosi taas. En opi sitten millään, vaikka vali(s)tan täälläkin.

Eilen oli huono päivä. Outoa, jos ette huomanneet. Tänään yritän tehdä parhaani, vaikka juuri nyt mielialan suunta on kuin lehmän hännän. Se heiluu... Siivoan asunnossani sen, minkä vielä ehdin, vakauttaakseni tunne-elämäni. Myöhemmin illalla, edelleen sikäli kuin ehdin, koetan luoda katsauksen menneisiin viikkoihin: muistiinpanoni saattavat luoda valaistusta mielialojeni vaihteluun, ja jotkin kokemukseni ja ajatukseni voivat kiinnostaa teitäkin...

...Mikä on toisaalta yhdentekevää. Välittömän ja yleisen kiinnostavuuden vaatimus on vaarallinen rasite. Sen mukana tulee äkkiä sosiaalisen elämän koko kurjuus: vulgaari, "pornokraattinen" raaistumisen ja sentimentaalistumisen dialektiikka, pienimmän yhteisen nimittäjän etsintä, laventamisen tarve, päälle päätteeksi pellen naamari ja viihdyttäjän pakkopaita:

Maanantai-iltana TV 2:ssa nähdyssä Ammattina standup-koomikko -dokumentissa Neil Hardwick esitti standup-kulttuurin juurtumisen perusedellytykseksi heterogeenisen yleisön, joka mahdollistaa vastakkainasetteluilla leikkimisen. Bloginpitäjän asema muistuttaa helposti - tahattomasti - standup-koomikon tilannetta, sillä Suomessakin bloggaajan yleisö on heterogeenisempi kuin olisi järkevää. Jotkut bloggaajat ovat tiedostaneet tämän ja siirtyneet suoraan komediakirjoittamisen ja parodian vaikeaan taiteeseen, etunenässä !Absolute Truth ja Kysyn vaan.

Nyt ei katoa enää. Tuntuupi tyytyväiseltä.


Comments: Lähetä kommentti