aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

19.1.04

 

Oi nuoruus

Kun kiinnostun jostain, kiinnostun äkkiä myös siitä, miksi olen kiinnostunut juuri tuosta ja miksi joku toinen ei. Hyviä kysymyksiä, mutta kaikki vastausyritykset vaikuttavat pian näsäviisailta. Näemmä on aina palattava hyvinkin nuoreksi. Ehkä vielä ehdin kultivoitua.

Avara laaja-alaisuus fakki-idiotian vaihtoehtona: siinä suuri illuusio, johon nuorilla on etuoikeus. On hyvä, että sitä vaalitaan, vaikka todellisuuden kohtaaminen voi tehdä kipeää.

Olen viime päivinä törmännyt nuorisoon suunnattuun kulttuurityöhön eri muodoissaan. Itse en ole välittänyt itseäni nuoremmista mitenkään yleisesti: joidenkuiden yksittäisten henkilöiden olen toivonut välttävän omat virheeni, toisten kateellisena pelännyt. Initioitu—initioimaton -erottelu, joka on kasvattajuuden ja auktoriteetin yleensä riittävä peruste, on kohdallani aikoja sitten hämärtynyt. Tosiasia on, etten enää kelpaa nuorison edustajaksi ainakaan tavanomaisissa yhteyksissä, koska olen antanut ajan kulua — joskin se olisi joka tapauksessa kulunut tähän mennessä.


Comments: Lähetä kommentti