aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

10.1.04

 

Puute ja vaiva

Tommipommi julistaa taas siunaustaan partneria korvaavalle seksuaaliteknologialle. Perustelu on lukijoille tuttu: "Kaikki se vaiva jota nyt tarvitaan seksikumppanin houkutteluun ja suostutteluun voidaan käyttää tärkeämpiin ja hyödyllisempiin asioihin."

Toisaalta viime aikoina valtaisasti julkisuutta saaneessa tutkimuksessa todetaan, että tiedemaailmassa ukkomiehet ovat vähemmän kekseliäitä ja aikaansaapia kuin naimattomat, eronneet taikka vastanaineet uroot. Tutkimuksen tekijän, psykologi Satoshi Kanazawan tulkinnan mukaan nuoria ja nälkäisiä tutkijoita motivoi nimenomaan kilpailu vastakkaisen sukupuolen mielenkiinnosta. Keskeisenä vaikuttavana tekijänä hän nostaa esiin avioitumista seuraavan testosteronitason alentumisen, mikä itsessään lienee helposti korjattavissa.

Kysymys kuuluu: eikö puutteen poistavalla* virtuaalitodellisuudella tai seksiroboteilla saattaisi olla sama intohimoa rapauttava vaikutus kuin aviosäädyllä, vai ovatko vaimonpuolet todella noin pahoja? (Itse olisin melko valmis syyttämään vaimoväen viekoittelevaa normaaliutta, johon seksirobotin ei tarvinne sortua.)

--
* Tähän väliin sopii hyvin kevennykseksi sanomalehti Ilkan uutisotsikkoklassikko "Nuorten ehkäisyvideo poistaa puutteen", jonka äkkäsin Suomen Kuvalehden Jyviä ja akanoita -palstalta toistakymmentä vuotta sitten ja jolle nauran tänäkin päivänä. Jälkimmäisen lehden viimeisimmän numeron tiedepalstalta luin tänään pienen artikkelin Kanazawan tutkimuksesta, ja sen innoittamana kirjoitin minkä nyt kirjoitin.


Comments: Lähetä kommentti