aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

30.3.04

 

Siivellä ja siiven alla

Ehdotukseni uusiksi Kultainen Kuukkeli -palkintokategorioiksi ovat:
  • Paras pohdiskeleva blogi
  • Paras kaunokirjallinen blogi
  • Reportteripalkinto
Blogistanin vahva keskiluokka koostuu verraten vaatimattomista, rauhallisista, introverteista ja hajamielisistä yritelmistä, joilla ei ole mahdollisuuksia kilpailla sen paremmin parhaan mielipideblogin kuin parhaan tunnustuksellisen blogin palkinnostakaan. Edes linkkejä ei tahdo aina löytyä, saati teknistä tai visuaalista omaperäisyyttä. Paras pohdiskeleva blogi -palkinnolla blogiyhteisö osoittaisi arvostavansa niitä päämääriä, joita tämä suuri ja suhteellisen mediahengetön joukko tavoittelee. Tälle kasvottomalle massalle — meille — blogaus on ennen kaikkea ajattelua ja ajatustenvaihtoa. Joukostamme löytyy sekä eräiden kirjoittajien peräänkuuluttamaa analyyttisyyttä että ankaraa itsekriittisyyttä, jota voi pitää eräänlaisena piiloanalyyttisyytenä. Itsekriittiset prosessit ovat avointa erittelyä huonommin seurattavissa ja kontrolloitavissa, mutta toisaalta niistä kehkeytyy se tietty perustan painavuus, jota odotamme pohdiskelevalta blogilta.

Paras kaunokirjallinen blogi -palkinto merkitsee melkoista haastetta raadille, mutta minusta julkinen pöytälaatikkokirjailijuus tarvitsee oman kannustuspalkintonsa. Scillan esille tuomaa plagiarismipelkoa en ihan ymmärrä: tekstiä jossa on edes aavistus omasta, riippumattomasta äänestä, ei ainakaan kukaan huonompi kirjoittaja pysty plagioimaan. Minkä varkaat pystyvät viemään, viekööt. Alkuperäinen pysyy netissä tallella. Johtava pohdiskelija Tommi Perkola suorastaan toivoo, että häntä plagioitaisiin, mutta hänenkin on itse kuljettava tiensä.

Reportteripalkinto annettaisiin blogille, joka ansiokkaimmin raportoi asioista, paikoista ja ilmiöistä, joista muu media ei kerro, vaikkapa kirjoittajiensa elämäntavasta.


Comments: Lähetä kommentti