aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

27.7.04

 

Kesäteräinen miekka

Jospa jotain plänkyttäisin tekstinsyöttöruutuun, verrytellen, minä kurinalaton parviapina. Parvi on matala, metri patjasta kattoon: liikkuminen muuttuu apinamaiseksi. Alastomana apinana pitäydyn itseilmiasuun, niin ilmaistakseni, mutta toivon, että voisin vaikkapa varomattomilla puheilla hetkeksi ylittää kaikkein hedelmättömimmän itserakkauteni, tottuneisuuteni elossaolosta nauttimiseen, joka on yllättänyt itsenikin.

Ihmislapsi kehittyy hitaasti. Nyt 31-vuotiaana osaan vihdoin leikkiä. Pystyn viihtymään omassa seurassani ja toisten. Aika lentää. Lapsena oli hankalampaa: varsinkin tyttöjen leikeissä oli hassut säännöt, joiden pointtia ei tajunnut. Tähtitiede ei niitä kiinnostanut. Tytöt olivat pohjalaisia, ja pohjalaiset ovat jäykkiä. Aikuisten maailma oli etäällä, ja on yhä, mutta sosiaalisuudessa alan vihdoin pärjätä lapsille. Olen kasvanut ulos viattoman nörtin housuista samalla kun turpajouhet ovat hiljalleen tuuhentuneet ja epävarmuus siirtynyt kantapäästä kiireeseen: ruumissäkki ei enää laahaudu perässä vaan jalka nousee ja lanne notkuu, mutta pelkään kaljuuntuvani. Olen normaali, onnellinen ja joutava. Omalla attraktorillani lähellä origoa, sopivan lähellä Tärkeitä Ihmisiä, turhan etäällä Tärkeiden Asioiden vaikutuspiiristä.

Tämänkertainen oli täytepala. Siihen nähden näin taas liikaa vaivaa. Olisi minulla asiaakin, mutta en tiedä, miten ikinä osaisin tehdä asioistani niin tärkeitä, etteivät ne jäisi lojumaan oman painonsa alle (tai etten itse jäisi lojumaan oman painoni alle, niin kuin tätä juttua kirjoittaessani: koetin juuri neuvotella puhelimessa elokuviin menosta, kun olin hajamielisesti lupaillut, ja saatoin vain hämmästellä omaa haluttomuuttani ja nihkeyttäni, kun en pystynyt irrottautumaan tästä tyhjästä nyhjäämisestä). Liittymällä yhteen toisten kanssa? Keiden?

Inspiraatio ei riitä mihinkään, mutta epäinspiroivat asiat ovat kuin bitumia, johon juutun. Ajatus vain hidastuu hidastumistaan. Aika kiihtyy. Kello on 17.17. Aika alla kertoo, milloin aloitin.


Kertokaapa ideoitanne: voisiko tätä palstaa tukea kuvituksella ja jos voisi niin millaisella?

Comments: Lähetä kommentti