aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

28.7.04

 

Kuvittelusta

Kiitän kuvittamaan kannustaneita. Pitäisi ratkaista, minne päin verkkoa sijoitan kuvat. Toivottavasti edes saisin FTP-yhteyden jotenkuten toimimaan Macilla, joka on modeemin varassa. Yritin joskus keväällä. Silloin oli kyse isoista kuvatiedostoista. Sittemmin olen kadottanut nettiyhteyteni (joka menee jossain vaiheessa uusiksi) paperit salasanoineen.

Heidin visio kuvituksen luonteesta tuntuu läheisimmältä. Vanhoissa muistikirjoissani ja -lapuissani on viivapiirroksia, etupäässä olemattomien ihmisten naamatauluja. Olen ajatellut skannerin hankkimista pääasiassa noiden, tyypillisesti sormenpään kokoisten kuvien digitaalista arkistointia varten. Osaisiko joku suositella juuri tähän tarkoitukseen sopivaa laitetta? Epson varmaan, mutta mikä malli?

Sinänsä bloggaaminen voisi tarjota uuden yllykkeen piirusteluharrastuksen jatkamiseen ja kehittämiseen. Viime aikoina digikuvien näpsiminen on kiinnostanut enemmän. Viikonloppuna tosin kamerani jäi kesälaitumelle. Joudun pärjäämään tämän viikon ilman sitä.

Elinympäristön yksityiskohtien tallentaminen, josta Matti puhuu, on projekti, joka sopisi palstalleni, mutta lopputulos saattaisi helposti olla joko tylsä ja banaali tai sitten torjuva ja unheimlich - tai sekä että, kuten filosofisissa aikakauslehdissä. En haluisi tehdä kuvista sumuverhoa enkä tirkistelykanavaa. Toisaalta tämä voisi olla näppärä keino ottaa arkipäiväni lukemattomat yksityiskohdat edes jotenkin hallintaan.

Kaikenlaisia omasta mielestä hyviä kuvia olisi ilman muuta hauska näyttää.


Comments: Lähetä kommentti