aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

31.8.04

 

Mr. Hyden parkkipaikka

Lupasin viimeksi palata asiaan. Se voi tarkoittaa myös kirjoittamisen siirtämistä syrjään asioiden hoidon tieltä. Lähiaikoina kirjoitan vain jos inspiraatio pakottaa.

Eräät piirteet bloggaamisessa arveluttavat allekirjoittanutta. Totuudenrakkaus vaikuttaa blogikulttuurin puitteissa naurettavalta: tuloksena on yleensä vain tavallista surkuhupaisempi antautuminen mielipiteen mielivallalle. Sen sijaan, että oikeasti välittäisimme kehittää julkista keskustelua, me blogöörit mieluummin alistumme pelleiksi, joiden ajatukset ovat valmiiksi hajotettuja ja hallinnassa kuin maakuntalehden yleisönosastolla.

Ketä edes kiinnostaa, kiinnostavatko minua omat mielipiteeni? Vähemmänkin ne voisivat kiinnostaa, mutta olennaista on, etten halua päätyä jonkin itseriittoisen ideologian, oma- tai toistekoisen, äänitorveksi. Sen sijaan tahtoisin valita sanani niin, että ne tekevät jotain hyvää, edes pienessä mitassa. Kukaan ei voi luvata tuollaista, mutta siihen on pyrittävä: maailmassa on jo aivan tarpeeksi tietämättömiä, taitamattomia ja epärehellisiä "vastuunottajia". En tahdo tulla yhdeksi heistä. En tahdo myöskään pakoilla vastuuta, mutta olen mieluummin vastuussa heikoille hermoilleni, jotka saavat pohtimaan tällaisia, kuin sellaisille ihmisille, joiden odotuksia hermoni eivät hyväksy tai kestä.


Comments: Lähetä kommentti