aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

6.9.04

 

Kyseenalaistettavissa

Yritin kommentoida blogit journalismina -keskustelua Kari Haakanan palstalla, mutta kommenttiluukku ei kelpuuttanut viestiäni vaan varusti sen seuraavalla saatteella:
Your comment submission failed for the following reasons:

Your comment could not be submitted due to questionable content: it.tt

Please correct the error in the form below, then press Post to post your comment.

Kyseenalainen sisältö oli tämä:

Termin "journalismi" merkitystä ei ole sentään kiveen kirjoitettu, perinteisiin joukkoviestimiin korkeintaan - ja niiden historiaan, josta voi havaita, että sana "journal" on alunperin tarkoittanut ihan yksinkertaisesti päiväkirjaa. Ajan saatossa sanomalehdistö on täsmentänyt ja kehittänyt journalismin periaatteita ja standardeja. Uudenlaiset tiedotusvälineet, jotka eivät ole tyypillisesti olleet ensisijaisesti uutisvälineitä, ovat taanneet tälle prosessille haasteita.

Ehkä keskustelun perusongelma on siinä, että yleistermiä "journalismi" käytetään melko huoletta kahdessa mielessä, väljässä (ja sanomalehtikontekstissa melko triviaalissa) merkityksessä, joka käsittää lehtityön yleensä ja käytännöllisesti katsoen kaiken lehdestä löytyvän toimituksellisen materiaalin, ja tiukemmassa tiedonvälitystehtävän luonnehtimassa merkityksessä, kuten R. Blood tekee. Useimmat lehtikolumnit tms. eivät ole journalismia jälkimmäisessä mielessä.

Bloggaajia tyydyttänee parhaiten tarkastelutapa, jossa materiaalin kirjallinen/journalistinen lajityyppi lajityypillisine laatuvaatimuksineen on tärkeämpi erottelukriteeri kuin käytetty väline tai kirjoittajan ammatillinen status.


Comments: Lähetä kommentti