aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

18.10.04

 

Uusia otteita

Tietokoneohjelman ei tarvitse olla monimutkainen ollakseen viihdyttävä. SKM:n marginaalista löytyvä Uudet urheilulajit -generaattori on yllättävän addiktoiva.
  • maapallo
  • jalkapeli
  • pikakivääri
  • alppiluistelu
  • käsisuunnistus
  • kestävyyspistooli
  • laskuvarjosukellus
  • rytminen kilpanyrkkeily
  • miesten 50 kilometrin tanssi
  • autotrap

Muita blogeja seuraavat ovat saattaneet jo lukea viime viikonlopustani kaikenlaista. Ratkaisevaa oli, etten lauantaina kello yksitoista noussutkaan bussiin, joka olisi vienyt minut filosofianopiskelijoiden perinteikkääseen viikonloppuseminaariin Lammin biologiselle asemalle, vaan kävelin sisään Pasilan asemahalliin tapaamaan Panua ja ystäväänsä Oksanaa, joka on ylen nuori ja nätti. Kirjakauppakierroksen ja lounaan jälkeen Oksana jätti meidät harhailemaan keskustaan vaalipropagandan armoille. Kielinero paljasti, mitä tarkoittaa puolan sana "Zysk" (ks. kuva). Kahvilassa luimme lehtiä tilittäen ongelmia, joita ne aiheuttavat kotiin tilattuina. Panulle tulee kaksi lehteä: toinen iirin-, toinen alasorbinkielinen. Puhelinmyyjät huomio!

Kuudelta Panu nousee junaan ja minä vetäydyn majapaikkaani. Kuluu pari tuntia, ja portaita rientää ylös itse käymälöitsijä, säteilevänä. Jonkin ajan kuluttua huomaan istuvani mediahörhöjen pöydässä esittelemässä jutustelutaitojani. Koe-esiintyminen sujuu suuremmitta ongelmitta, ja pian lennämmekin jo Länsiväylällä. Aamuyöllä soitan kilttinä poikana Autumnalle, jota olen taas tiiviisti tapaillut, ja kerron, että olen rilluttelemassa Espoossa taiteilijaystäväni ja kahden afrikkalaisen naisen kanssa. Autumna on hereillä, mutta ihmettelee soittoni motiivia.

Tulin ainakin sivunneeksi yhden illan ryyppäysennätystäni, mikä tarkoittaa - raittiuden ystäviin kun itseni yhä luen - likipitäen neljää ravintola-annosta: join vajaan puoli lasillista sangen asiallista Châteauneuf-du-Pape -viiniä, tuopillisen keskiolutta ja kaiken kukkuraksi kaksi tequilaa, elämäni ensimmäiset. Toinen niistä ei ollut minulle, mutten raaskinut jättää paukkua pöydällekään, kun juhlijatar sammahti yllättäen sijoilleen niin, että jouduimme kiskomaan hänet jalkeille kolmen henkilön voimin.

Yöpuuni oli kahdenistuttava sohva. Pieni lähiöahdistus sai minut miettimään ihmisen tarvetta ajatella - milloin tuollaiseen tarpeeseen voi vedota ja milloin ei; miten siihen mahdetaan suhtautua erilaisissa psykologisissa ja psykoterapeuttisissa yhteyksissä? Seuraavana päivänä ystäväni saattoi viedä minut seminaariin, sillä hänen kotonsa sijaitsee samalla suunnalla. Kuuntelin pari erittäin kiinnostavaa esitelmää ja palasin muiden mukana bussilla Helsinkiin keskustellen taukoamatta keskustelemisesta, metafysiikasta ja fysiikastakin.

Mainittakoon, että perjantai-iltana pesemäni alushousut ja t-paidat eivät olleet kuivuneet lauantai-iltaan mennessä. Näin ollen vietin viikonloppuni vailla kätkettyjä vaatteita.

Seuraavaksi aion paljastaa Autumnan henkilöllisyyden.


Comments: Lähetä kommentti