aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

5.11.04

 

Hengissä

Hankkiuduin lopulta lääkärin vastaanotolle. Löysivät keuhkokuumeen. Röntgenkuvassa se näkyi vasemman keuhkon yläosassa, jossa tulehtunut putkisto loisti valkeana pensaana. [Vaikkei keuhkokuume olekaan keuhkoputkien vaan -kudoksen tulehdus, niin suunnilleen tuollaiselta se nopeasti vilkaisten näytti. Tupakoijan sopii miettiä keuhkojensa fraktaalisuutta ja vaikkapa sitä, miten keuhkoissa on myrkkyihin kosketuksissa olevaa pinta-alaa saman verran kuin Punavuoren Ahvenen kabinetissa ilman kalusteita ja ihmisiä, mutta raikkaalle ilmalle jää keuhkoissa tilaa jokunen sadastuhannesosa siitä mitä huoneessa on. Lisätty klo 19.24]

Tämä siis oli seuraus bloggaajien pikkujoulusta savuisessa kabinetista (vaikka pohjalla ehkä tuntuikin mm. aiempi alusvaatteettomuus). Pienikin tupakan tuoksahdus saa minussa nyt aikaan pahoinvoinnin sekaisen yskänkohtauksen. Keuhkot ovat herkkä elin: en haluaisi asettaa niitä vaaraan turhan päiten, kun olen ehtinyt jo altistua asbestillekin.

Nyt tuntuu siltä, että tupakointi saisi olla rikos. Kuvittelen tupakan avulla täytäntöön pantavia kuolemanrangaistuksia. Live by the dope, die by the dope. Noinhan juuri käy suurelle osalle keuhkohuumeen käyttäjistä. Kova hinta toisten ilman pilaamisesta, vaan minkäs voit.

Luulisi, ettei pienimuotoinen kirjoittelu ole liian rasittavaa tässä antibiootin vaikutusta odotellessa - kun vain pystyn keskittymään! Kuumeessa ajatteluni muuttuu lyyrisemmäksi: abstraktit käsitteet tuntuvat lähinnä tukkoisuutena ja lievänä pahoinvointina. Kuume tuo mukanaan paljon sekavuutta, mutta samalla myös varmuutta, koska se ei salli normaalin ajattelun ylimalkaisuuksia ja ulkokohtaisuuksia. Jos pääsisin alkuun, saattaisin kirjoittaa paremmin kuin koskaan aiemmin, mutta nyt menen lepäämään.


Comments: Lähetä kommentti