aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

1.12.04

 

Lunatiikkaa

Mlö. Junan ikkunasta kuun kalpea kiekko näkyi vielä, vaikka auringon säteet valaisivat jo maisemaa, mutta illalla sama kuu nousi punakkana jo ennen auringonlaskua. Kun se yöllä valaisi maiseman, varta vasten retkeä varten ostettu taskulamppu osoittautui turhaksi. Sunnuntai-aamuna pakkasta oli 17 astetta.

Iso teema 1: Puhuin viikonloppuretkellä sen verran paljon, että saatoin havaita käytännössä ajatteluni gravitaation kohti struktuurien ja relaatioiden maailmaa, johon myös kysymys "ymmärtämisestä" liittyy. Otin matkalle mukaan kaksi kirjaa, joista toisesta, Richard Masonin kirjoittamasta pienestä filosofisesta tutkielmasta nimeltä Understanding understanding, lienee aika - nyt kun Tiedemieskin on tökkinyt aihetta - julkaista se kirja-arvio, jota Matti taannoin pyysi.

Iso teema 2: Keskustelin pitkään juuri Matin kanssa. Jossain yhteydessä - taisimme puhua blogimaailman ongelmista, mistäpä muustakaan - hän nosti esiin tärkeän jaottelun: vallan käsite voidaan karkeasti jakaa valtaan (voimaan, kykyyn) tehdä (toteuttaa mahdollisuuksia) ja valtaan estää tekemästä. Teepä Matti blogiisi pieni tiivistelmä vallan filosofiasta! Tekisi mieli kehitellä siitä jotain, mutta en tunne käytyä keskustelua. Tahdon kuitenkin julistaa, etten tiedä yhtään erottelua, joka auttaisi ymmärtämään bloggaamisen lähtökohtia ja perusmotiiveja paremmin kuin edellä mainittu. Teema on niin laaja ja syvä, etten osaa päättää mistä päästä lähestyä. Mutta mikään ei ole niin mukavaa kun tavoitella kuuta taivaalta.

Moon meiltä - eli pitkästä, pitkästä aikaa nettitestitulos:

You Are From the Moon

You can vibe with the steady rhythms of the Moon. You're in touch with your emotions and intuition. You possess a great, unmatched imagination - and an infinite memory. Ultra-sensitive, you feel at home anywhere (or with anyone). A total healer, you light the way in the dark for many.

Comments: Lähetä kommentti