aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

6.12.04

 

Orakulaarinen

Kummaa. Ensin puolikumottaa ja pakastaa, sitten taas sataa.

Hyvää itsenäisyyspäivää, vaikka sinivalkoisuus näytti luhistuneen harmaudeksi ennen kuin varhainen pimeys taas antoi päivälle armoniskunsa.

Kirjoittakaa minun kirjoittaneen, totta totisesti on hyvä puhua niin väljästi että viihtyy. Vaatikaa totuutta mutta vaalikaa kohtuutta! Soisin näiden aatosteni kytkeytyvän jotenkin eksplisiittisemmin Eufemian viimeaikaisiin, mutta tämä riittänee.

Jos kielen bastardisaatio on välitöntä, ajatuksen kaltaista, se on hallittavissa ja tuottaa nautintoa. Unien runollisuus ja huumori kiinnostavat minua, mutta pääsy materiaaliin edellyttää nukahtamista. Parin yön takaisesta unikielestä jäi mieleen vain ilmaisu "hersytelty vakuumi", jonka päänuppini puoliuninen yöchat-valvoja pystyi äkkäämään tajunnanvirrasta ja pitämään työmuistissa, vaikka sana "vakuumi" esimerkiksi uhkasi jostain syystä korvautua sanalla "väkivalta".

Huomasin pian pohtivani noita sanoja käymälöitsijän kaipaaman (morfologisesti, miksei muutenkin) epätriviaalin riimittelyn kannalta. Vakuumista assosioinnin jätän suosiolla Svenille, mutta väkivallasta kehitin suhteellisen eppunormaalilta vaikuttavia säepareja seuraavan mallin mukaan:

näe väkivalta
...
näemmä kivalta

Eräs kehitelmä:
Jos toiminnassa ei näy väkivalta,
voimme varovaisesti arvioidenkin
olettaa syyksi, että se joidenkin
toimijoiden keinona ei näytä kivalta.


Comments: Lähetä kommentti