aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

31.12.04

 

Pai pai vanha vuosi!

Hyvän uuden vuoden toivotus kaikille lukijoille! Flunssa on hillinnyt henkilökohtaista uudenvuodenjuhlintaani, en ole vaivautunut enää illalla ihmisten ilmoille, ja kykenen näin ollen päättämään vuoden 2004 kirjoittaen.

Kirjoittaen aion alkavan vuoden myös aloittaa. Nukun vain ensin. Nyt pääni on tyhjä - räkää älkäätte laskeko - mutta olen toiveikas. Sanoiksi puettavaa on paljon. Olen vihdoin, paljolti bloggaamisen myötä, saanut osuuteni siitä niukanlaisesta henkisestä pääomasta, joka ilmenee uskona kirjoittamiseen. Kirjoittaminen ei ole helppoa, mutta kieli ei kiellä käyttäjältään mitään. Vaivainen ihminen ei tarvitse - eikä löydä - suurempaa totuudellisuutta kuin minkä luonnollinen kieli tarjoaa.

Silmänkääntötemppuja ei keksi tuosta vain. Se, jos mikä, on kadehdittavaa ja raivostuttavaa. Jos tunnette tällaista raivoa ja kateutta jotakuta kirjoittajaa kohtaan, on tunteenne mielestäni oikeutettu.

Painopisteemme, ajan ja minun, on ensi vuonnakin temppujen selittämisessä niiden tekemisen sijaan. Tai pyrin pikemminkin "itse itseäni komentaen" näyttämään, mikä on kulloinkin jutun juju ja mistä sanat tulevat. Tarpeeksi näyttävä epäonnistuminenkin on tällöin voitto.


Comments: Lähetä kommentti