aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

16.1.05

 

Yhteydet ja tilaisuudet

Ei, en illalla yllättäen kirjoittaminen alkoi sujua, ajatus riensi, hypähteli näppärästi yli esteiden. Olikohan syynä se, että olin hairahtunut ottamaan jo toisen vitamiinipillerin saman päivän aikana? Vai oliko syynä sähköpostin avaama kommunikaatiomahdollisuus?

Sain taas postia. Hyvä niin: nyt saan tämän merkinnän kirjoitetuksi! Tästä merkinnästä oli tarkoitus tulla vain sivuhuomautus, jonka valmistelisin puolihuolimattomasti jo aamupäivällä. Mutta olen viettänyt koko päivän vain lataillen pop-musiikkia ja sen sellaista. En ole välittänyt kuunnella tuota musiikkia, enkä ole lukenut juuri mitään: en uutta Niin & Näiniä, vaikka se tuntui enemmän lukemisen väärtiltä kuin juuri mikään mikä saattaa pudota postiluukusta, en Nykysuomen etymologista sanakirjaa enkä juuri muutakaan.

DocPoint-festivaaleille en ole valitettavasti osallistunut tänäkään vuonna. Lauran kanssa on ollut mukava katsoa dokumenttielokuvia, mutta hänellä on kiireitä. Minulla taas on töitä itseni kanssa ja nuha: olen aivan liian hidas nyt, tahdon blogatakin vain menneistä. Elokuvafestivaaleilla minua ei itse asiassa ole nähty koskaan: en ole oppinut koko proseduuria ennakkovarauksineen. Katsottavan valikointi tuntuu liian työläältä, varsinkin kun kaikki alan festarit sijoittuvat muutenkin stressaavaan ajankohtaan. Jostain syystä lähipiirissäni kukaan ei ole koskaan innostunut niistä.

Tieteen päivät jäivät samaten väliin.


Palstalleni on pari kertaa saavuttu erikoislääkäri Pekka J. Nykäsen linkkilistan kautta. Lista on yksi vaikuttavimmista, mitä olen nähnyt. Sinä lukijani, joka istut sunnuntai-iltana koneen ääressä tyhjän panttina, vilkaisepa sitä.

Tuollainen lista herättää helposti halun olla mukana rakentamassa suurta tietoteosta: itse kullekin saattaa tulla mieleen linkkiehdotuksia lähetettäväksi listan pitäjälle, ja miksi tämä niistä pahastuisikaan, vaikka ne eivät olisikaan aivan linjassa hänen omien kiinnostustensa kanssa: laajan listan laatimisenhan luulisi vaativan kohtuullista avomielisyyttä ja kykyä ottaa tarjottu apu vastaan. Silti sanoisin mielipiteenäni, että kannattaa harkita tarkkaan, ennen kuin ehdottelee lisäyksiä toisten henkilökohtaisille listoille.


Comments: Lähetä kommentti