aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

16.3.05

 

Eräänlaista tamperelaisten kiusaamista?

Olen kipeä. Koska tämä on legitiimi tai ainakin laajalti hyväksytty syy jättää asiat tekemättä, tunnen itseni normaalia vapaammaksi myös tekemään kaikenlaista, kuten kirjoittamaan. Ja vällyissä bloggaaminen tuntuu kevyeltä ja turvalliselta. Täytyy toki levätä välillä.

Tiedemies sitä vastoin vaikuttaa akuutisti masentuneelta. Olen huolissani, enkä ainoastaan hänesta, sillä saman vaivan oireita on pitkään näkynyt monilla muillakin. Tämä kohta on oireellinen: "[S]e, että tuntee voittaneensa, on jo itsessään eräänlaista kiusaamista, mikä on tyypillistä tunteidenkokemiselle noin yleensä." Kuulostaa hyvin yksinäisen miehen puheelta, ja Tiedemies on perheellinen. Jokin on vialla, jos ihmisestä tuntuu tuolta. "Tyhmyys" on ehdottomasti väärä diagnoosi.

Lainaamani lausuman taustalla on oletus, että tunteiden kokeminen liittyy pääsääntöisesti ns. nollasummapeleihin - ellei jopa negatiivisen summan peleihin ja että tästä syystä tunne-elämä on enimmäkseen paha asia. Yhden ilo on toiselta pois, pääsääntöisesti. Käsi sydämellä, onko tälle dogmille muita perusteita kuin sen kannattajien tarves kiusata itseään ja siinä sivussa vähän muitakin?


Comments: Lähetä kommentti