aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

21.5.05

 

Reppuselkää

On vain saatava langan päästä kiinni. "Lanka" voisi olla jokin tietty tekninen diskurssi, mutta sellaisen lainaaminen omaan käyttöön onnistuu harvoin. Täytyisi olla mukana oikeassa tekemisessä.

Olen mahdollisesti tyhmentynyt, koska olen kaihtanut haasteita, mutta jos vain muistan kytkeä sanan toiseen niin, että sanoista syntyy ketju, pääsen ehkä vielä pakoon tyhmyyttäni. Tällainen on kirjoittamisen houkutus.

Olen taas lukenut uutisryhmistä vanhoja artikkeliketjuja. Usenetin tietyt kirkas- ja korkeaotsaiset ulottuvuudet tekivät minuun vaikutuksen, kun olin nuori. Diletantismi elää tuollaisissa piireissä: ollakseen olemassa ne eivät tarvitse erityisempää rahoitusta, ainoastaan ylläpitoa. Webistä ei hevin löydä yhtä perinpohjaista keskustelua ja yhtä voimakkaita debattööripersoonallisuuksia.

Joskus vuonna 1996, tai niihin aikoihin, tutustuin Jantuseen nyyssiympyröissä. Olen siitä lähtien viihtynyt omaperäisten yksityisajattelijoiden seurassa. Tämä on pelottavankin toimiva tapa paeta vastuuta ja tosi- eli tuotantoelämää. Maailma näyttää pieneltä, kun seisoo eksentrikkojen hartioilla.

(Tiedemies keksi tähän oivaltavan taloustieteellisen analogian. Valitettavasti en muista termiä, jota hän käytti.)

Olkoon sitaatti, johon päätän tämän merkintäni, kunnianosoitus Trio Erektukselle:

"If we see farther than others it is because we stand on the shoulders of geeks." - Mark Edwards (kuka lieneekään [löysin sitaatin tietysti googlaamalla "shoulders of geeks", lisähuomautus 29.5.05]).

Comments: Lähetä kommentti