aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

14.10.05

 

Gemena gay

Tämä skrubun kommenttipalstalla - valitettavasti ensimmäisellä kotimaisella ja kömpelöllä vieläpä - kertomani anekdootti paljastaa, mitä on turhamaisuus miehekkään kulmikkaassa muodossa. Se sopii hyvin täydentämään palstallani parastaikaa vietetyn Turhamaisuus ja auktoriteetti -teemaviikon ohjelmistoa.

Täytyy tarkistaa muistivihosta, miten oikein kirjoitan pikku-g-kirjaimen. Tänä päivänä raapustan jonkinlaisia puoliksi yhteen sulautuneita tekstauskirjaimia, ja geelläni näyttäisi olevan useimmiten kevyesti vasemmalle taipuva häntä, harvoin koukku tai erillinen väkänen. Pientä epävarmuutta havaittavissa siis. Pikku-j:n samaten kuin y:n häntä taipuu pikemminkin oikealle.

Sikäli kuin olen ymmärtänyt, nykykoulaiset kirjoittavat kauno-g:n (tai miksi sitä nykyään kutsutaan) samalla tavalla kuin anglosaksi q:nsa eli tikkusuorana. Muistan, kuinka itse päädyin samaan ratkaisuun: Ala-asteikäisenä nimittäin käsiini sattui serkkutytön hyllystä grafologiaa käsittelevä kirja, jossa sanottiin, että kirjainten pulleat alalenkit voivat viitata homoseksuaalisiin taipumuksiin. Niinpä neuroottinen pikku homofobi minussa päätti vastedes pitää huolta siitä, että käsialani pysyy streittinä: pikkugeen kuten muidenkin pikkukirjainten alalenkit kapenivat ensin piikeiksi, kunnes lopulta yhdentoista-kahdentoista ikäisenä jätin kaunokirjaimistani alapäät varrmuuden vuoksi kutakuinkin kokonaan pois, niin että g:tä tuskin enää erotti a:sta.


Comments: Lähetä kommentti