aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

20.10.05

 

Näin näppäimistöt

Usch, tarvitsisin useamman kannettavan näppäimistön, yhden parvelle ja toisia huoneistoni muille vaakasuuntaisille tasoille. Kirjoittaakseni jouduin noutamaan tämän välineen alas parvelta: laptopini kiinteä litteä kirjaintaulu on sietämätön. Jos näitä olisi neljäkin, voisin istahtaa kirjoittamaan mihin tuoliin vain tai poimia lähimmän näppäimistön kävelylle mukaan: samaa ei tarvitsisi kanniskella.

Toinen vaihtoehto olisi riittävän pieni ja kevyt kannettava tekstinsyöttölaite. Mutta sellaisen käyttökelpoisuudesta ja käytettävyydestä henkilökohtaisessa taloudessani ei ole takeita.

Langattomaan näppäimistöön tulisi joka tapauksessa välittyä pieni output-signaali, jotta sen etäkäyttäjän ei tarvitsisi kirjoittaa täysin sokkona vaan saisi aina jonkinlaisen kuittauksen siitä, että näppäilyn tulokset ovat todellakin tallentuneet johonkin käyttötarkoituksen kannalta relevanttiin puskurimuistiin.

Useasta näppäimistöstä olisi sekin ilo, että niiden avulla kirjoittajakollektiivi voisi kokoontua improvisoimaan polyfonista runoutta. En tiedä onko tällaisia tilaisuuksia järjestetty - todennäköisesti on; vahingoista olen kuullut.

Joululahjaksi toivoisin kuitenkin vanhan mekaanisen kirjoituskoneen, joka on viritetty toimimaan syöttölaitteena, mieluiten langattomana (Mac).


Comments: Lähetä kommentti