aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

7.1.06

 

Mahdollinen ratkaisu

Se toimiva kommunikaatiotapa, eikö se ole ihan lähellä, vain toisen päässä? Miten vapaamuotoinen yhdessä ajatteleminen institutionalisoidaan? Onko bloggaus se menetelmä vai jokin muu? Koska aloitetaan?

Hahmotetaan joukko avoimia kirjeitä, joihin amatööritoimittajat toimittavat uutta aineistoa esimerkiksi päivittäin: toimittaja prosessoi kokemustaan aina päivän (tai kuukauden, viikon, tunnin tai minuutin) verran ja tulostaa tekstin; toimittajan voi myös nähdä liikkuvan tilassa ja asettuvan paikalle, jossa hän mieltää toimitustyönsä hedelmällisimmäksi. Hahmotetaan seuraavaksi blogosfääri halutunlaiseksi pinnaksi tai verkoksi, josta päivityskierros päivityskierrokselta, aihe aiheelta, näkökulma näkökulmalta (ikään kuin holografisesti) vaihteleva tulkinta-, relevanssi-, aktivaatio- ja vaikutusspektri voidaan analysoida milloin vain ja ilman häiritseviä teknisiä havaintomenetelmiä, sillä kirjallinen aivotoiminta eroaa päänsisäisestä sikäli, että se jättää itsestään dokumentteja.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että laajentuva ajatusten vaihdanta on parasta, mitä yhteiskunnalle voi tapahtua. Kommunikoivassa maailmassa sorto ja väkivalta paljastuvat häiriöinä vuorovaikutuksessa.


Comments: Lähetä kommentti