aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

20.3.06

 

Elitismi, alitismi, elkeet, alkeet

Nyt kun tuntemattomat pöpsykkäiset eivät pörise (terveisiä Panulle) elimistössäni enää yhtä häiritsevästi kuin aamulla saati eilen, jaksan ohimennen miettiä asioiden järjestystä ja todeta, että kannatan jonkinlaista. Tämä on kai sitä keski-ikäistymistä. Tekee mieli todeta, että elämässä on ensiksi hyvä nähdä ajat ja paikat, nähdä ne, ei sokeasti seurata. Vasta sitten otetaan käyttöön pidemmälle menevä nokkeluus, kylätappeluissa tylsymätön.

Oikea-aikainen irtiotto yllättää kanssapolkijat.

Muistan, kuinka T selitti, miten pukeutuminen on tärkeää vain niille, joiden tehtävä on myydä tai pelata vastaavia nollasummapelejä; tuottavan tekijän ei tarvitse koreilla. Mutta löytääkseen itsensä asemasta, jossa tekeminen ja tekemään oppiminen on mahdollista, myyttinen tekijämieskin voi tarvita oikeat vaatteet, oikean ajan, oikean paikan, oikeat suosittelijat, oikean käsityksen itsestään, vieläpä sellaisen, joka ei synny itsestään. Näin luulen: maailma on tällainen, ja sen muuttaminen on vähintäänkin työlästä.

[Sopeutuminen muistuttaa palapelin kokoamista. Oikea järjestys on se, missä oma taito kohtaa toisen taidon, itsekunnioitus toisen kunnioituksen, omatunto toisentunnon.]

Pitää olla se frakki ja se vannehame, jos haluaa tanssimaan näissä piireissä, vaikka se tuntuisi perverssiltä. Eikä ole haitaksi, jos tanssahtelusta vähän nauttiikin, kuten kokeneemmat valistavat.

[Asiasta poikkeaminen on taitolaji.]

Ja Saarikosken lukeminen kannattaa aina.

Vaikka se saattaakin johtaa ajattelemaan, että tietysti, tietysti voisi aina juoda viinaa, jotta lakkaisi halveksimasta runoilijaa itsessään - kun oppi sellaisen asenteenkin herkässä nuoruudessaan, samalla kun käsitti, ettei ole riittävän kaunis herkäksi sieluksi. Kai poika pärjäisikin, jos hermot kestäisivät älykkyystestissä.

Älkääkä halveksiko itsesääliä. Se on kilttien lastenne ainut turva. Ja isienne totuus.

Tai: kyynikoksi en ole tarpeeksi katkera, joten tehkää mitä haluatte.

Kavahtaisin kaikkiin suuntiin, jos joku tunnistaisi itsensä tästä.

Osaan käyttää alkoholia, mutta vain pieniä määriä ja altruistisista motiiveista.

[lisäykset 21.41]


Comments: Lähetä kommentti