aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

7.3.06

 

Ennen heittäytymistä

lyhyt napakka on paree kuin pitkä länkytys. netti on musta *edelleen* enemmän katselua (scanning) kuin lukutoukkaamista varten.
Nimimerkki Miss Foxyn huomautus on paikallaan: pitkältä tekstiltä vaaditaankin verkossa aivan toisenlaista imua kuin paperimediassa.

Mutta parhaat blogit toimivatkin tiiviin lukijasuhteen varassa, salaliiton säännöin, joihin eivät määrämittaisuudet ja muu muodollisuudet kuulu, "lue lisää" -linkit kaikkein vähiten.

Niinpä olen pohtinut maratonmerkinnän mahdollisuutta. Jos todellakin ajatukseni alkavat kasautua kunnolla vasta usean tunnin ponnistelun jälkeen, minun täytyy kirjoittajana valmistautua seuraamaan loputtoman länkytyksen tietä. Sitten jossain vaiheessa tulee vastaan kysymys, täytyykö ensiksi kirjoitettu editoida kylmästi pois vai kehkeytyykö alkuhaparoinneista sittenkin osa mielenkiintoista ja dynaamista rakennetta, joka on vain tavanomaista huomattavasti laajempi ja vaativampi.

Runous alkaa vasta seitsemän tunnin kuluttua. Esseistiikka alkaa vasta seitsemän tunnin kuluttua. Tieteelliset hypoteesit - vasta seitsemän tunnin kuluttua. Elämänsuunnitelmat, vasta seitsemän tunnin kuluttua. Kertomus...


Comments: Lähetä kommentti