aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

21.6.06

 

Hytyistä

Nämä kesäpäivät hämmästyttävät. Kimpussani hääri paitsi koko joukko naarashyttysiä (annoin useamman hoitaa hommansa loppuun asti, olihan kullakin niistä oma tyyli, ja olin kuullut, että tällainen sallivuus on uhrin omaksi parhaaksi, vaikka veripisarani tuhrautuvatkin niiden suvunjatkamiseen) myös yksi paritteleva hyttyspari.

Koiraalla on komeat sulkamaiset tuntosarvet joilla se haistaa naaraan, naaraalla pienet piiskamaiset, joilla se haistaa ihmisen. Parittelutilanteessa hyttyset jäpittävät jäykkinä pyllyvastenpyllyä ja lentelevät vähän miten sattuu, koska osapuolet sojottavat vastakkaisiin suuntiin, mutta järjestelyn tehokkuutta meidän ei liene asiallista epäillä.

Pilvijuttu

Kalasääskenkin näin, mutta sitä pitää nimittää sääkseksi, jos minulta kysytään. Päivä oli lauantai, lähestyimme Kivisiltaa. Sääksen ympärillä kierteli lokkeja ja variksia. Sillalta avautuva näkymä samaan suuntaan, itään siis, paljasti koko taivaanrannan täyttävän parven mantelinmuotoisia pilviä. Ja ilmalaivan muotoisia. Ja delfiinin-, miekkakalan- ja ankeriaanmuotoisia uhkeine tummine kylkijuovineen. Olisin halunnut ottaa pilvistä valokuvia, mutta joudun tyytymään sanoihin. Muistin vasta mökillä, että kamera oli koko ajan käsilläni auton keskikonsolissa. Kun jonkin ajan kuluttua palasin kuvaamaan pilviä, tavanomaisten kumpupilvien lauma oli ajautunut tielle.

Joidenkin webartikkelien mukaan mantelipilviä esiintyy ainoastaan vuoristoseudulla. Olivatko nämä sitten jotain muuta? Tavanomaisempia Altocumuluksia tai Stratocumuluksia? Ufoja tuskin.

Mutta kuka tai mikä oli saattanut mökkimme rannalle hauenruodon ja simpukankuoria?


Comments: Lähetä kommentti