aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

21.10.06

 

Tarvitsevana tapaamisiin 1

Kuten huomaatte, päivittäjyyteni on ollut viime viikot ollut kriisissä. Oma blogi ei ole viime aikoina tuntunut siltä ystävältä, joka sen piti olla. Miksikö? Hetkittäin olen näkevinäni, missä vika lymyää: kuvittelen sortuneeni ajattelussani jonkinlaiseen teeskentelyyn, en vain osaa hahmottaa, millaiseen, ja epäilen myös, että tämäkin kuvitelma on teeskentelyä. Ad infinitum tai ei vaineskaan. Tyhjiä eleitä, halpaa satunnaista matkiskelua, vaikka ilmeisen tyypillisenä kulttuuri-ihmisenä koen, niin, tosiaankin, "koen" (pitääkö poseerata vielä?), että minulla on paljon sanottavaa.

Kaikki kehnot kehityskulut juontuvat tolkuttoman kaukaa. Ja hyvät.

Miten tyypillistä (mikä ei olisi?): sanottavaa olisi hirveästi, mutta tunnen ahdistusta omasta sopeutumattomuudestani. Olen erittäin mukautuvainen, lähes kameleontti - miksi en sopeudu? Jos en olisi niin kaikkiin suuntiin harovalla tavalla altis reagoimaan milloin minkäkinlaisiin, enemmän tai vähemmän "porvarillisiin", rooliodotuksiin ja uskottavuusvaatimuksiin, olisinko täynnä elämän nestettä vai tyhjän huminaa?

Maailma on asennoiduttu. Vilpittömyys tuottaisi vilpitöntä tuskaa.

Blogissa on vaikea vapautua. Tavallinen kunnon lukija vieroksuu epämääräistä pohdiskelua; taiteellisuus on hänelle hulluutta ja äly elinkeino. Kun kirjoitan, samastun tavalliseen kunnon lukijaan. Tunnen olevani sen hänelle (ja itsellenikin, sikäli kuin olen sangen tavallinen ja kunnollinen - vanha neurootikko) velkaa. Mutta kun pääsen oikeanlaiseen seuraan, voin hetkittäin, turvallisin mielin, antautua sille hulluudelle, jolle epäröin omistautua omassa elämässäni. Pidän intraseptiivisistä, eksentrisistä ihmisistä; pidän ihmisistä, joiden edessä ei tarvitse huolehtia siitä, vaikuttaako terveeltä ja normaalilta; pidän ihmisistä, jotka ajattelevat paremmin tai toisin kuin itse kykenen. Haluan tuntea hulluuden paistavan silmistäni ja nähdä vastavalon, johon se voi upota.

Tämä on treffi-ilmoitus, laadittu Hurinan innoittamana. Kirjoita.

Tunnisteet:


Comments: Lähetä kommentti