aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

24.11.06

 

Laatudraaman kaidalla tiellä

En voi luvata, että että otan tehtäväkseni julkaista tällä palstalla muistiinpanoja katsomistani elokuvista. Mutta kokeilen:

Saksalaisen lähihistorian kipukohtia terapoiva Muiden elämä ei sisällä mitään suurta taiteellista avausta, vaan se on katsojaansa sekä teatterin, elokuvan ja kirjallisuuden relevantteja perinteitä likipitäen lakeijamaisen kurinalaisesti kunnioittava tutkielma saksalaisesta harmaudesta ja jäykkyydestä - ja siihen kerros kerrokselta kietoutuvasta pidätellystä, raskaasta sentimentaalisuudesta. Lopputulosta voisi vähätellen nimitellä stilisoiduksi tv-näytelmäksi, mutta valitun tyylin johdonmukaisuutta ja sopivuutta aiheeseen on vaikea kiistää. Teatterinomainen ilmaisu sallii myös pitkän ja perusteellisen epilogin. Erinomaisten näyttelijöiden ansaitsemat suosionosoitukset veisivät vielä kymmeniä minuutteja. Katsojana olen oikein tyytyväinen saamaani palveluun.

Elokuvakouluista tulee tuskin milloinkaan näin täysipainoisia lopputöitä, ja on aina jännittävää nähdä, mitä ikätoverit saavat aikaan.

Tunnisteet:


Comments: Lähetä kommentti