aikani

 

timo.salo@gmail.com

Blogilista

jne.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Weblog Commenting by HaloScan.com

14.2.07

 

Kasvonäkymistä

Ihmiskasvojen raapustelu on hiljalleen voimistuva harrastukseni, toistaiseksi päämäärätön. Pikkunaamasta on tullut minulle eräänlainen nimikirjoitus. Kukin kukin esittää mahdollista henkilöä, ja näiden inhimillisten mahdollisuuksien loputon kirjo tuntuu huimaavalta. Samalla puumerkki kuitenkin edustaa piirtäjänsä, ja muotokuvista löytyy aina omakuvallinen aspekti. Narsismilla on monet kasvot.

Toisinaan kuitenkin yritän elvyttää vanhoja taitojani ja piirtää näköistä. Se on useimmiten työlästä ja vaikeaa; toiset mallit ovat tunnetusti helpompia kuin toiset. Viittaussuhde tunnettuun partikulaariseen henkilöön voi tietysti syntyä monella tavalla, eikä liene kunniaksi piirtäjän taidoille, jos se muodostuu helpoiten tahattomasti tai vahingossa.

Kerran löysin satunnaisten raapustelujeni joukosta reippaan poliitikonalun profiilin: profiili
Toisella kertaa yritin piirtää kuvia parista dodolaisesta, jolloin yksi kuva yllätti tavoittamalla jotain herkkäpiirteistä:


[Transparent gif -kuvien julkaiseminen blogin pääsivulla näyttää käyneen mahdottomaksi Bloggerin kautta: läpinäkyvyys katoaa ja linkki alkuperäiseen kuvaan ei toimi. Noista ensimmäinen on läpinäkyvä - nyt, kun sijoitin sen Flickriin.]

Tunnisteet:


Comments: Lähetä kommentti